Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Како турбина на ветер направи електрична енергија?

Ветрот врти круг на ножеви, ова се врти на вратило, кој се поврзува со генератор. А генератор произведува електрична енергија од механичка енергија.

Што големина на турбина на ветер ми е потребно?

Тоа зависи од енергијата вашето барање. Ве молиме да се пресмета вашиот максимум електрична потрошувачка на ден. Во просек, еден типичен американски дома ќе бара мала турбина со 5KW или 10kW турбината.

Што е просечната период на созревање?

Должината на периодот на созревање зависи од турбината, квалитетот на ветерот на местото на инсталација, преовладуваат стапки на електрична енергија, а на располагање за финансирање и мотивација. Во зависност од овие и други фактори, времето кое е потребно за целосно враќање на цената на една мала ветерница може да потрае 6-30 години.

Како да се одржуваат мали системи ветерот?

Рутински инспекции се вршат еднаш на секои неколку години на 20 + годишен животен век на турбината. А професионални инсталерот или обучен техничар (обично на производителот или услуга кои се продаваат на турбината) одржува на турбината и кула преку физички прегледи, иако некои турбини може да се следи од далечина од домашен компјутер.

Дали треба градежна дозвола?

Мали винд енергетика инсталации може да бара дозвола за градба и секогаш треба да се консултираат со локалната власт. Генерално, националните политики за планирање за поддршка на развојот на малите енергијата на ветерот.

бучни се турбини на ветер?

Нашите мали ветерни турбини се дизајнирани да бидат многу тивки, на пример, преку кој директно погонски системи за да се избегне опрема кутија бучава и да се зголеми ефикасноста. Во принцип, самиот ветер прави повеќе бучава од турбина на ветер. Тоа е веројатно дека секој шум од мали ветерни турбини ќе се слуша на повеќе од 30 м. Бучавата е во областа околу 40-50 dB (A).

7.What вид поддршка може да ви обезбеди за инсталација на место?

Пред инсталацијата, ќе се обезбедат сите технички прирачник. Во меѓувреме, ние може да се испрати на техничарот да врши надзор на инсталацијата.

8.How можам да го избере разумен систем?

Ако Вашиот проект е далеку од мрежата на јавни мрежа, тогаш може да се разгледа оф мрежа систем.

Ако само се надевам дека за намалување на електрична стапки, тогаш може да се разгледа на мрежа систем.

Освен нив, ние може да обезбеди микро мрежа / телеком станица и ветер соларни хибриден систем во согласност со различни услови.

9.Maybe јас само може да се купат некои компоненти како нож, инверторот, и кула?

Да ти можеш. Сите поврзани со проектот, добредојде споделите со нас.

Освен производството, што друго можете да направите?

Ние можеме да се одговорни за проектирање, анализа, пресметка, монтажа и сервис.

Сакаат да работат со САД?


WhatsApp Online Chat !